how to solve audio problem in dell optilex 380 desktop on ubuntu 10.04


Taken from link http://en.community.dell.com/support-forums/desktop/f/3513/p/19333189/19699905.aspx

Follow the instructions:
1) Make sure the package “build-essentials” is installed
2) In your terminal:
    $ wget -c ftp://ftp.kernel.org/pub/linux/kernel/people/tiwai/misc/hda-verb/hda-verb-0.3.tar.gz
    $ tar vxzf hda-verb-0.3.tar.gz
    $ cd hda-verb-0.3/
    $ make
    gcc -Wall -O2 -g -c -o hda-verb.o hda-verb.c
    gcc -o hda-verb hda-verb.o
3) run your “hda-verb”:
    $ ./hda-verb /dev/snd/hwC0D0 0x1a 0x701 0
    $ ./hda-verb /dev/snd/hwC0D0 0x1b 0x701 0
    if you’re lucky, your system can play sound now
4) add two lines in /etc/rc.local, so that they’ll be automatically applied when booting:
    /path/to/hda-verb /dev/snd/hwC0D0 0x1a 0x701 0
    /path/to/hda-verb /dev/snd/hwC0D0 0x1b 0x701 0
    Remember to replace “/path/to/hda-verb” with the actual full path of your “hda-verb”.
 
More details: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/582199

As informed by: Mr. Safeer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s